Jubileumboek

400 jaar brouwen aan de Koestraat

Terug

- In 2023 vieren wij dat in de Koestraat 400 jaar bier wordt gebrouwen. Daarmee zijn wij waarschijnlijk de oudste locatie in Nederland waar sinds 1623 onafgebroken gebrouwen is. Daarnaast is de brouwerij gedurende ruim drie eeuwen eigendom van tien generaties van dezelfde familie.

Jubileumboek

Ter ere van dit jubileum verschijnt een jubileumboek, met een schat aan materialen uit de rijke historie van de Brouwerij. Met natuurlijk de volledige geschiedenis, veel prachtig fotomateriaal, artikelen, liederen en verhalen van “Kroongetuigen”: mensen die dicht bij de Brouwerij staan of hebben gestaan en die hun mooie verhalen en anekdotes met u willen delen. Dit boek is vanaf half mei beschikbaar maar kan nu al worden gereserveerd. Dit kan door het invullen van het reserveringsformulier. Zodra het boek beschikbaar is krijgt u bericht en kunt u deze als eerste aanschaffen.

Jubileumboek - 400 jaar brouwen aan de Koestraat
Jubileumboek - 400 jaar brouwen aan de Koestraat

Al eeuwen wordt er bier gebrouwen in Oirschot. Met name het bier van voormalig brouwerij De Kroon. Die brouwerij is nu helemaal terug en heet Vandeoirsprong.

Ben je ouder
dan 18 jaar?
Ja Nee