Ons Proeflokaal

Het Proeflokaal Vandeoirsprong

Het Proeflokaal bevindt zich in de voormalige bottelarij van brouwerij de Kroon. Hier werden de vaten en flessen afgevuld met bier voordat ze op transport gingen naar de leveranciers en kroegen.

Met behulp van vaten- en flessenspoelers werden de materialen schoon gemaakt. De ruimte was geheel betegeld zodat deze makkelijk schoon te houden was. Een deel van de betegeling is nog terug te vinden. De originele bottelband en enkele vatenvullers zijn nu in het museum te bewonderen.

De openingstijden van het Proeflokaal zijn als volgt:

maandag: gesloten

dinsdag: gesloten
woensdag: 16:00 – 21:00 uur
donderdag: 16:00 – 21:00 uur
vrijdag: 16:00 – 23:00 uur
zaterdag: 12:00 – 23:00 uur
zondag: 12:00 – 21:00 uur

In ons Proeflokaal is, naast ons lekkere bier, ook een lekkere hap uit onze keuken te bestellen. Naast een wekelijkse daghap, bieden wij ook wisselende gerechten én een uitgebreide borrelkaart vol met de lekkerste hapjes voor bij onze bieren. U kan bijna alles tot een uur voor sluitingstijd bestellen!

Als het weer het toelaat is ons zonnige terras ook open!

De Smakelijke hap Vandeoirsprong

Elke week bieden wij bij Vandeoirsprong een daghap: een voorgerecht, een hoofdgerecht én een nagerecht voor slechts € 10,- p.p. De daghap wisselt constant door en is te verkrijgen van woensdag t/m maandag tussen 16.00 uur en 20.00 uur.

Naast de daghap is er een wisselende kaart met leuke gerechten: 

  • Salade geitenkaas € 11,50
  • Biefstuk - € 14,50
  • Vispannetje - € 13,75
  • Kipsaté - € 12,75
  • Hamburger Vandeoirsprong € 9,50

Zaalhuur

Het Proeflokaal is ook uiterst geschikt voor vergaderingen, presentaties, workshops en andere (feestelijke) evenementen! Alles op één unieke plek. Houd er rekening mee dat dit alleen mogelijk is buiten de normale openingstijden en dat het een “niet besloten karakter” moet hebben.

De ruimte is multifunctioneel inzetbaar doordat de ruimte te verkleinen is door een prachtige scheidingswand met hierop een sfeervolle foto van de brouwerij in de jaren 70.

Kleinere gezelschappen kunnen gebruikmaken van Het Kleine Proeflokaal.

In alle gevallen wordt u professioneel bijgestaan door ons team om de opzet en invulling van uw evenement naar uw wensen in te richten. Wij werken graag samen om uw gekozen thema in aankleding, catering en entertainment vakkundig te kunnen verzorgen.

Neem voor meer informatie over zaalhuur vrijblijvend contact met ons op!

Al eeuwen wordt er bier gebrouwen in Oirschot. Met name het bier van voormalig brouwerij De Kroon. Die brouwerij is nu helemaal terug en heet Vandeoirsprong.

Ben je ouder
dan 18 jaar?
Ja Nee